Изборът и подборът на храна е ключов фактор

Изборът и подборът на правилните гранули за кучета е ключов фактор за осигуряване на здравословната диета и доброто здраве на кучето ви.

Важно е да се има предвид, че нуждите на кучетата за хранителни вещества са индивидуални и зависят от множество фактори като порода, възрастта, активността, здравословното състояние и др.

При избора е важно да се внимава при четенето на етикета, където трябва да се съдържа информация за състава на продукта, калориите, протеините, мазнините, въглехидратите и другите хранителни вещества.

Трябва да се има предвид, че високото съдържание на мазнини и протеини може да бъде вредно за кучетата, особено ако не са достатъчно активни.

След като сте избрали гранулите, трябва да се има предвид, че те трябва да бъдат съхранявани на сухо място, далеч от пряка слънчева светлина и топлина.

Когато се подбират, също е важно здравословното състояние на кучето.

Ако кучето има определени здравословни проблеми, като например алергии, трябва да се изберат гранули, които не съдържат хранителни вещества, които могат да дразнят кожата или да предизвикат алергични реакции.

Също така, ако кучето ви е възрастно или има нужда от по-специализирана диета, можете да се консултирате с ветеринарен лекар или диетолог за да изберете най-подходящите гранули за кучето ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *