Как да подготвим нашите домашни любимци за лятото: къде да ги държим по време на високи температури и как да ги хидратираме

Лятото може да промени нуждите на домашните любимци, когато става въпрос за хранене. Високите температури могат да намалят апетита на нашите любимци и да ги направят по-склонни към обезводняване.

Летните месеци са за забавления на открито, но какво можем да направим, за да гарантираме, че нашите домашни любимци ще бъдат здрави и щастливи през това време на годината?  Ето няколко съвета, които може да последвате, за да ги подготвите за лятото.

Защитете ги от горещините: Кучетата и котките имат нужда от сянка и пространство за охлаждане през горещите летни дни. Уверете се, че вашият домашен любимец има достъп до прохладно и сухо място, където да се прибере по време на деня. Не ги оставяйте в паркирани коли или на излагане на директна слънчева светлина за продължително време.

Осигурете правилно хранене: През лятото често имат по-ниски потребности за храна, тъй като по-голямата част от времето си прекарват в затворени помещения или са по-малко активни. Поговорете с ветеринарен лекар, за да определите правилното количество и вид храна, отговарящи на нуждите на вашето животно през лятото.

Поддържайте свежа водата: Летните горещини могат да доведат до по-голяма загуба на течности. Уверете се, че винаги има достатъчно свежа и прохладна вода на разположение за вашето куче или коте. Редовно проверявайте и променяйте водата, за да се предотврати замърсяване и неприятен вкус.

Обърнете внимание на добавките: Възможно е да се наложи да добавите някои хранителни добавки към храната на вашето домашно животно през лятото.

Не прекалявайте със сладките или мазните храни: Лятото може да бъде времето за сладки изкушения, но високо съдържание на захар и мазнини може да натовари стомаха на домашните любимци и да ги направи склонни към гадене и диария. Ограничете количеството на такива храни и предпочетете по-леки и по-свежи алтернативи.

Бъдете внимателни с градината и отровните растения: Ако имате градина, проверете дали няма отровни растения, които може да са опасни за домашните любимци. Избягвайте да храните животното с храна от градината, особено ако не сте сигурни дали е безопасна за консумация.

Обърнете внимание на алергиите: Лятото е сезон на алергиите, както за хората, така и за домашните любимци. Ако вашето куче или коте има алергии, консултирайте се с ветеринарен лекар за подходящата храна и допълнителни мерки.

Защитете ги от насекоми и паразити: Летния сезон е сезон на насекомите и паразитите, които могат да причинят дискомфорт или дори заболявания на домашните любимци. Поддържайте редовна защита срещу бълхи, кърлежи и комари, използвайки специални препарати, предназначени за животни. Проверявайте редовно козината на вашия домашен любимец и търсете признаци на нашествие на паразити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *