Дали домашния ни любимец ни обича?

Телесен контакт

Много домашни любимци, като кучета и котки, обичат да бъдат близо до своите стопани. Те може да се притискат към вас, да искат глаждане или да се спят в близост до вас.

Взаимодействия

Кучета обичат да си играят със своите стопани и често ще донесат своята играчка до вас, искайки да се включите в играта. Котките също могат да показват любовта си, като се приспособят към вашия график на сън, за да прекарат повече време с вас.

Други

Показване на доверие: Домашните любимци показват доверие, когато се чувстват удобно и защитено във вашата присъствие. Това може да се изразява по различни начини, като позволяване на гладене на корема или спане в открито и беззащитно положение.

Взаимен захват: Котки често лизат и гризат леко своите стопани, за да покажат любов и доверие. Кучетата също могат да лизат ръцете ви или лицето ви, като знак за обич.

Правене на контакт с очите: Кучетата често ще поддържат дълъг очен контакт със своите стопани, което е знак за доверие и обич. Учените са открили, че когато кучетата и хората си гледат в очите, нивата на хормона окситоцин (често наричан „хормонът на обичта“) се повишават и при двамата.

Посрещане на вратата: Кучето ви винаги ли ви посреща радостно, когатосе връщате вкъщи? Това е сигурен знак, че ви обича. Котките може да не се отнасят по същия начин, но ако вашата котка ви среща на вратата или изпълва някаква рутина, когато се връщате, това също е знак за обич.

Хване за опашката: Когато котката ви ви гледа и мярка опашката си наоколо, това е знак за добро настроение и обич.

Пърене: При котките пъренето обикновено е знак на удовлетворение и комфорт. Ако котката ви пърка докато е в близост до вас, това е силен знак, че ви обича.

„Подаръци“: Някои домашни любимци, особено котките, могат да ви подарят нещо, като играчка или дори нещо от вън, като малко животно. Въпреки че това може да е неприятно за вас, за тях това е знак на любов.

Хранене във ваша присъствие: Домашните любимци често се чувстват удобно да хранят в присъствието на хората, които обичат.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *