Как да забавляваме гризача си?

Тунели и лабиринти

Много гризачи обичат да се крият и преплитат през тунели и лабиринти. Можете да купите предварително направени или да направите свои собствени от безопасни материали като картонени тръби или кутии.

Играчки за гризане

Гризачите обичат да гризат, за да поддържат зъбите си здрави. Дървени играчки, изсушени върбови клони или специални играчки за гризане могат да бъдат чудесен избор.

Други

Балансирани Игри: Различни видове мостчета, рампи или балансиращи дъски могат да бъдат интересни за гризачи като хомяци или мишки.

Топки за Разходка: Специалните пластмасови топки за разходка са чудесен начин да позволите на вашия гризач да изследва дома ви под сигурна форма. Само уверете се, че следите животното, докато е в топката, за да избегнете всякакви опасности.

Пясъчни Бани: Много гризачи като чинчили и джербили обичат да се къпят в специален пясък или прах. Това е естествен начин за тях да почистят козината си и може да бъде забавно зрелище.

Обучение: Някои гризачи могат да бъдат обучавани да правят определени трюкове или да следват прости команди. Това е отличен начин да забавлявате и вие и тях.

Смяна на обстановката: Регулярното променяне на обстановката в клетката може да предложи нови възможности за изследване и забавление. Просто добавянето на нови играчки, съдове или други предмети може да създаде интересна и стимулираща среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *