Гранулите са форма на храна за кучета, която се състои от смес на протеини, въглехидрати, мазнини и витамини, които са необходими за здравето и доброто самочувствие на кучетата.

Когато избирате гранули за кучета, трябва да се внимава за състава на храната и да се вземат предвид фактори като възраст, тегло и порода. Ще разгледаме тези фактори, както и предимствата от гранулите.

  1. Състав на гранулите:  Гранулите съдържат множество хранителни вещества, които са необходими. Протеините, въглехидратите, мазнините, витамините и минералите са съставни части от храната, която имат нужда да приемат.
  2. Според кои кучета са подходящи:  Подходящи са за всички породи кучета, включително малки, средни и големи. Когато избирате, трябва да се внимава за състава на храната и да се вземат предвид фактори като възраст, тегло и порода.
  3. Според години:  Кученцата имат нужда от тези, които са богати на протеини и калории, за да им осигурят достатъчно енергия за растежа и развитието им. За по-възрастните, съставът трябва да се промени, като се намалят количествата на калории и мазнини, за да се поддържа здравето им.
  4.  Според породата: Изискванията за хранителни вещества и калории на кучетата може да се различават. Големите породи кучета имат нужда от повече хранителни вещества.

Ползи:

  • Пълноценност – Храна, която осигурява необходимите хранителни вещества.
  • Лесно дозиране – Могат да се съхраняват в затворен контейнер на стайна температура и да се дозират лесно.
  • Подобряване на кожата и козината – Мнозина от гранулите съдържат важни хранителни вещества, които помагат за подобряване на кожата и козината на кучетата.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *