Избирането на правилните гранули за кучета е важно за здравето и доброто самочувствие на кучето ви.

Това зависи от няколко фактора, като възраст, тегло, порода и съдържание на гранулите. В тази статия ще обсъдим как да изберете правилните гранули за кучето ви, както и какви могат да бъдат недостатъците им.

  • Възраст – Кученцата имат нужда от гранули, които са богати на протеини и калории, за да им осигурят достатъчно енергия за растежа и развитието им. За по-възрастните, съставът на гранулите трябва да се промени, като се намалят количествата на калории и мазнини, за да се поддържа здравето им.
  • Тегло – Гранулите могат да бъдат избрани в зависимост от нуждите им.
  • Порода – В зависимост от породата, изискванията за хранителни вещества и калории на кучетата може да се различават. Големите кучета имат нужда от повече хранителни вещества, за да им осигурят достатъчно енергия за активността и големият им размер. За по-малките кучета обаче, е важно да се подберат, които съдържат по-малко калории, за да се избегне натоварване на тяхното метаболизъм.

Важно е да се проверява състава на гранулите, за да се уверите, че съдържат необходимите хранителни вещества.

Всички гранули за кучета съдържат протеини, въглехидрати и мазнини, но трябва да се отбележи, че качеството и количеството на тези съставки може да се различават. Избягвайте тези, които съдържат излишно количество захари и изкуствени консерванти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *