Качествената храна е важна част за здравето и дълголетието на вашето куче.

Гранулите представляват смес от храни, които са изсушени и пресовани във формата на малки гранули. Те съдържат богато разнообразие от хранителни вещества, които са необходими за здравето и доброто самочувствие на кучето.

Какви са съставките на гранулите: Основните съставки на гранулите за кучета са протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са основен елемент за мускулите и тъканите на кучето и са необходими за нормалния метаболизъм и растеж.

Избор на храната: Когато избирате гранулите за кучето си, е важно да прочетете етикета на продукта и да проверите състава му.  Също така, е важно да изберете гранулите, които са подходящи за възрастта, размера и активността на кучето ви.

 Ето как да изберете правилните според породата, годините и нуждите му.

  1. Възрастта на кучето е един от важните фактори, които трябва да се имат предвид при избора на гранулите за него. Кучетата на различни възрасти имат различни нужди от хранителни вещества.
  2.  Следващият фактор, който трябва да се вземе предвид, е породата. Всяка порода има специфични нужди за хранителни вещества и енергия.
  3.  Храната на кучето ви трябва да съдържа правилните хранителни вещества.

Гранулите имат много предимства. Ето някои от тях:

  • Лесно усвояване –  Не изискват прекалено много трудно усвояване, което ги прави подходящи за кучета с чувствителен стомах.
  • Удобство – Те се съхраняват лесно и могат да бъдат дозирани лесно.
  • Пълноценна хранителна стойност – Богато разнообразие от хранителни вещества, които са необходими.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *